Συνταγή για ανάποδο κέικ με ανανά

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα πάνω – κάτω! Κάπως έτσι μπορείς να περιγράψεις αυτό το upside down κέικ με ολόκληρα κομμάτια ανανά. Δες πώς θα το φτιάξεις! 

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε χυμό)
  • 3 κουτ. της σούπας από το χυμό
  • 11 κερασάκια γλασέ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα των 24 εκατοστών και την πασπαλίζεις με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να πάει παντού.
  • Βάζεις τις ροδέλες του ανανά στη βάση της ταρτιέρας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να κάνεις μια στρώση. Στο κέντρο κάθε ροδέλας, βάζεις 1 κερασάκι αλλά και από ένα στα κενά μεταξύ των ανανάδων.
  • Βάζεις το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάς να γίνει ένα λείο μίγμα.
  • Προσθέτεις τις 3 κουταλιές χυμού ανανά και ανακατεύεις ελαφρά.
  • Ρίχνεις το μίγμα πάνω από τις ροδέλες του ανανά και αν χρειαστεί απαλά απλωσέ το να πάει παντού.
  • Ψήνεις για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Το βγάζεις από το φούρνο και με ένα μαχαιράκι ελευθερώνεις τα πλάγια του κέικ από την ταρτιέρα.
  • Τοποθέτησε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το κέικ και προσεκτικά αναποδογύρισέ το πριν το σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164