Τα πάνω – κάτω! Κάπως έτσι μπορείς να περιγράψεις αυτό το upside down κέικ με ολόκληρα κομμάτια ανανά. Δες πώς θα το φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε χυμό)
- 3 κουτ. της σούπας από το χυμό
- 11 κερασάκια γλασέ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γρ. μαλακό βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα των 24 εκατοστών και την πασπαλίζεις με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να πάει παντού.
- Βάζεις τις ροδέλες του ανανά στη βάση της ταρτιέρας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να κάνεις μια στρώση. Στο κέντρο κάθε ροδέλας, βάζεις 1 κερασάκι αλλά και από ένα στα κενά μεταξύ των ανανάδων.
- Βάζεις το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάς να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Προσθέτεις τις 3 κουταλιές χυμού ανανά και ανακατεύεις ελαφρά.
- Ρίχνεις το μίγμα πάνω από τις ροδέλες του ανανά και αν χρειαστεί απαλά απλωσέ το να πάει παντού.
- Ψήνεις για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Το βγάζεις από το φούρνο και με ένα μαχαιράκι ελευθερώνεις τα πλάγια του κέικ από την ταρτιέρα.
- Τοποθέτησε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το κέικ και προσεκτικά αναποδογύρισέ το πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ