Τα πάνω – κάτω! Κάπως έτσι μπορείς να περιγράψεις αυτό το upside down κέικ με ολόκληρα κομμάτια ανανά. Δες πώς θα το φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε χυμό)
- 3 κουτ. της σούπας από το χυμό
- 11 κερασάκια γλασέ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γρ. μαλακό βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα των 24 εκατοστών και την πασπαλίζεις με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να πάει παντού.
- Βάζεις τις ροδέλες του ανανά στη βάση της ταρτιέρας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να κάνεις μια στρώση. Στο κέντρο κάθε ροδέλας, βάζεις 1 κερασάκι αλλά και από ένα στα κενά μεταξύ των ανανάδων.
- Βάζεις το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάς να γίνει ένα λείο μίγμα.
- Προσθέτεις τις 3 κουταλιές χυμού ανανά και ανακατεύεις ελαφρά.
- Ρίχνεις το μίγμα πάνω από τις ροδέλες του ανανά και αν χρειαστεί απαλά απλωσέ το να πάει παντού.
- Ψήνεις για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Το βγάζεις από το φούρνο και με ένα μαχαιράκι ελευθερώνεις τα πλάγια του κέικ από την ταρτιέρα.
- Τοποθέτησε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το κέικ και προσεκτικά αναποδογύρισέ το πριν το σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ