Το τιραμισού είναι απλά υπέροχο κι αν σκέφτεσαι τις θερμίδες σήμερα θα φτιάξεις τη light αλλά εξίσου απολαυστική του εκδοχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την κρέμα:
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
- 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
- 1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
- 2 κουτ. της σούπας Kahlua
Για το σιρόπι espresso:
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κουτ. της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας κόκκοι στιγμιαίο espresso
- 2 κουτ. της σούπας Kahlua (λικέρ αρωματισμένο)
Τα υπόλοιπα υλικά:
- 24 μπισκότα για τιραμισού (σαβουαγιάρ)
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
- 200 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις την κρέμα εσπρέσο. Ανακατεύεις τα πρώτα 3 υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και άφησέ τα μέχρι να πάρουν βράση. Βράζεις για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Απομακρύνεις από την κουζίνα και ανακατεύεις, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λικέρ. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
- Συνεχίζεις με την κρέμα. Σε ένα μίξερ, χτυπάς σε μέτρια ένταση όλα τα τυριά. Προσθέτεις το 1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Και τώρα τα υπόλοιπα υλικά. Κόβεις στη μέση τα μπισκότα. Καλύπτεις με τα μισά μπισκότα την επιφάνεια του ταψιού και περιχύνεις το μισό σιρόπι εσπρέσο πάνω από τα μπισκότα. Ρίχνεις την κρέμα και Συμπληρώνεις με τα υπόλοιπα μπισκότα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Αφήνεις στο ψυγείο για δύο ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ