Η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί με τα φρούτα, τα ανάλαφρα επιδόρπια είναι η καλύτερη ιδέα. Μια μους από λεμόνι είναι ότι καλύτερο και μπορείς να τη σερβίρεις μετά το γεύμα ή νωρίς το απόγευμα με τον καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αβγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- χυμός και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
- 4 μικρές ζελατίνες
- 400ml κρέμα γάλακτος για γλυκά με χαμηλά λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό για 15 περίπου λεπτά
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνει του κρόκους από τα αυγά και τη ζάχαρη και τοποθετείς το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει
- Χτυπάς πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, λευκό μείγμα και να φουσκώσει
- Στύβεις τις ζελατίνες πολύ καλά και τις ρίχνεις μέσα στο μίγμα με τους κρόκους
- Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν και προσθέτεις το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα ανακατεύοντας συνέχεια
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει, βάζεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς μέχρι να γίνει σαν σαντιγί
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνεις στο μίγμαΑνακατεύεις πολύ καλά και μοιράζεις τη μους σε μικρά γυάλινα ποτήριαΤα βάζεις στο ψυγείο και τα αφήνεις για 5-6 ώρες
Μπορείς να στολίσεις με λεπτές φέτες λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ