Λεμόνι και καλοκαίρι πάνε μαζί. Αυτές τις καυτές ημέρες, μεταμορφώνεται σε μία άκρως δροσιστική μους!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
- 2 μεγάλα αβγά + 2 κρόκους
- 1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 6 κουτ. της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 6 κουτ. της σούπας bluberries
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάλε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακάτεψε (όχι στη φωτιά).
- Πρόσθεσε τα 2 αυγά και τους κρόκους και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε. Ρίξε το βούτυρο στο μίγμα και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά.
- Ανακάτευε διαρκώς να λιώσει το βούτυρο, να πήξει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου για 10 λεπτά.
- Βγάλε από τη φωτιά και βάλε την κρέμα σε ένα μπολ.
- Βάλε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
- Κράτησε στην άκρη 6 κουταλιές για το σερβίρισμα.
- Με απαλές κινήσεις ανάμιξε τη σαντιγί με την μισή παγωμένη κρέμα. Βάλε τη μους σε κορνέ. Χώρισε την υπόλοιπη κρέμα σε 6 ποτήρια.
- Βάλε πάνω από την κρέμα με το κορνέ σου τη μους και στα 6 ποτήρια.
- Βάλε μια κουταλιά από τη σαντιγί που κράτησες σε κάθε ποτήρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ