Το πιο αγαπημένο κέικ, ανανεώνεται το φετινό χειμώνα, και γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας γάλα
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια – μπουκίτσες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα – κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις τις μπανάνες, το γάλα και την κανέλα.
- Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάς το βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη. Μόλις ενοποιηθούν τα δύο αυτά υλικά, προσθέτεις σταδιακά τα αβγά. Ανακατεύεις απαλά.
- Ενώνεις το παραπάνω μείγμα με εκείνο του μπολ με τις μπανάνες. Ανακατεύεις και σταδιακά προσθέτεις και το μείγμα του πρώτου μπολ.
- Ομογενοποιείς το μείγμα σου, χρησιμοποιώντας μία σύγχρονη κουζινομηχανή.
- Ρίχνεις τη σοκολάτα, αναμειγνύεις και μεταφέρεις το μείγμα σου στην φόρμα κέικ.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κέικ σου να φουσκώσει και να γίνει μαστιχωτό, για περίπου 40 λεπτά.
- Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ