Το καλοκαίρι τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους. Δροσιστικά, απολαυστικά και όχι και τόσο δύσκολα να τα φτιάξεις. Σήμερα, ετοιμάζουμε μαζί ένα παγωμένο σεμιφρέντο με έντονο χρώμα και ακόμα εντονότερη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κρόκοι αβγών
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. ζάχαρη
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα
- 1 φλιτζάνι φρούτα του πάθους
- 150 γρ. αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα ταψί απλώνεις τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζεις και τα ψήνεις για 10 λεπτά στους 140 βαθμούς C.
- Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύεις τη ζάχαρη με το νερό και φτιάχνεις το σιρόπι σου.
- Σε μία κουζινομηχανή ή μίξερ, χτυπάς τους κρόκους αβγών και ρίχνεις το ζεστό σιρόπι, για να αφρατέψουν. Χτυπάς σε μέτρια ένταση, προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος, τα αμύγδαλα και τα φρούτα σου. Ομογενοποιείς.
- Ετοιμάζεις μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη και απλώνεις το μισό μείγμα σου, στρώνεις τα μπισκότα και περιχύνεις το υπόλοιπο μείγμα. Μεταφέρεις στην κατάψυξη για 5 ώρες.
- Ξεφορμάρεις και μοιράζεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ