Είναι το πιο παραδοσιακό – και εθιστικό – γλυκό που σήμερα μπορείς να ετοιμάσεις με τα χεράκια σου. Το ιδιαίτερο φύλλο και η σιμιγδαλένια γέμιση την κάνουν ακόμα πιο απολαυστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 30 γρ. corn flower
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 2 βανίλιες
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- Άχνη ζάχαρη και κανέλα (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία ζεστή κατσαρόλα, βάζεις το γάλα και την άχνη ζάχαρη για να πάρουν μία πρώτη βράση.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι αραιώνεις το corn flower με 1/4 του φλιτζανιού νερό. Ανακατεύεις απαλά.
- Ανακατεύεις και μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτεις το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το διαλυμένο corn flower.
- Χαμηλώνεις σε μέτρια ένταση, προσθέτεις το βούτυρο και ομογενοποιείς με μία ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζεις από τη φωτιά.
- Βουτυρώνεις απαλά το ταψί και στρώνεις τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού.
- Απλώνεις ομοιόμορφα την κρέμα και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Θρυμματίζεις τα φύλλα που έχουν απομείνει.
- Στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40-45 λεπτά.
- Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ