Συνταγή για γλυκιά πίτα με κεράσια

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτό το γλυκό φέρνει το καλοκαίρι στον ουρανίσκο σου από την πρώτη σου μπουκιά. Ιδανικό για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ!

Συστατικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 4 κουτ. της σούπας γάλα
  • 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 350 γρ. ώριμα κεράσια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και στρώνεις μία λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί.
  • Κοσκινίζεις το αλεύρι σου.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Ανοίγεις μία λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίχνεις το αβγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάς καλά τα υλικά σου, μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Απλώνεις τη ζύμη σου προσεκτικά στο ταψάκι, κρατώντας τρεις λωρίδες.
  • Καθαρίζεις τα κεράσια σου, αφαιρώντας τα κοτσάνια. Απλώνεις από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά να πάρει καστανό χρώμα. Αφήνεις να κρυώσεις ελαφρά και ξεφορμάρεις προσεκτικά τραβώντας από τη λαδόκολλα.
  • Μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164