Μία συνταγή ιδανική για το πρωινό σου. Θα σε “ξυπνήσει”, θα σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια και θα γλυκάνει τον ουρανίσκο σου με τον καλύτερο τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το καπ κέικ:
- 140 γρ. καστανή ζάχαρη
- 140 γρ. μαργαρίνη
- 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 μεγάλα αβγά
- 2 κουτ. της σούπας espresso
Για το Frosting:
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. της σούπας espresso
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 18 θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάς τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις ένα – ένα τα αβγά και σταδιακά το αλεύρι. Ρίχνεις το εσπρέσο και χτυπάς τα υλικά, μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα υπέροχο μείγμα.
- Μοιράζεις το μείγμα σε 18 φόρμες και ψήνεις για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting. Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο και το λιώνεις. Προσθέτεις σταδιακά τη ζάχαρη, το espresso και τη λιωμένη σοκολάτα.
- Βγάζεις τα καπ κέικ από το φούρνο και ρίχνεις από πάνω το frosting.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ