Ένα αριστοκρατικό κεκάκι ιδανικό για να συνοδεύσεις το τσάι ή τον απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμός δύο λεμονιών
- 1 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο, ψητός
- 3 αβγά
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο
- (για το γλάσο): 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 400 γρ. ζάχαρη
- χυμός ενός λεμονιού
- κίτρινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά τις θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα αβγά και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και το μεταφέρεις ζεστό στο μείγμα με τα αβγά.
- Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ομογενοποιείς.
- Περιχύνεις το τελικό μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting. Λιώνεις το βούτυρο και στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμειγνύεις με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις προκύψει ένα δεμένο μείγμα, το μεταφέρεις σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απλώνεις πάνω από καπ κέικ ομοιόμορφα.
- Περιχύνεις με λίγο τριμμένο αμύγδαλο (όχι υποχρεωτικά) και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ