Πώς θα σου φαινόταν το γλυκό σου να είχε λιγότερη ποσότητα ζάχαρης και να παραμένει το ίδιο γλυκό; Κάν’το με μπανάνα! Ο πολτός της μπαίνει στην “καρδιά” ενός φρουτένιου καπ κέικ και εσύ πολλαπλασιάζεις τις φυτικές ίνες που λαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού baking soda
- 1 φλιτζάνι λιωμένη φρέσκια μπανάνα
- 1 1/4 του φλιτζανιού γάλα 2%
- 1 1/2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το baking powder, τη baking soda, το κακάο και τη βανίλια
- Σε άλλο μπολ, χτυπάς το ελαιόλαδο με τα αβγά και τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτεις το γάλα και τη λιωμένη μπανάνα και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Ενώνεις τα δύο μείγματα και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα. Γεμίζεις τις φόρμες, αφού τις στρώσεις με καραμελόχαρτα και τις τοποθετείς στο φούρνο.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ