Συνταγή για καπ κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
14
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκό καπ κέικ για εσένα που δεν μπορείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, αλλά θες και το healthy φυστικοβούτυρο σου!

Συστατικά

  • 160 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml βουτυρόγαλα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. κακάο
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για το frosting φυστικοβούτυρου:

  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 80 γρ. κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 14 φόρμες για καπ κέικ.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης για 5 λεπτά σε υψηλή ένταση. Χαμηλώνεις και προσθέτεις σταδιακά τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζεις σε μέτρια ένταση.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ενώνεις το βουτυρόγαλα, την κρέμα γάλακτος και τον καφέ.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το κακάο, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτεις το μείγμα του μικρού μπολ στο μίξερ και χτυπάς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, προσθέτεις και το μείγμα του δεύτερου μπολ και χτυπάς μέχρι η ζύμη σου να γίνει αφράτη και όχι τόσο κολλώδης.
  • Αδειάζεις το μείγμα σου στις φόρμες για καπ κέικ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting φυστικοβούτυρου. Προσθέτεις σταδιακά όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάς μέχρι να είναι υγρό και και όχι τόσο ρευστό.
  • Περνάς το frosting σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απλώνεις ομοιόμορφα πάνω από κάθε καπ – κέικ, αφού τα αφήσεις για 10 λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164