Το φρούτο εποχής συναντά την ζεστή καραμέλα και μετατρέπεται σε ένα λαχταριστό γλυκό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλα μήλα
- 8 ξυλάκια
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μικρή κατσαρόλα με ζεστό νερό, τοποθετείς για 10 δευτερόλεπτα τα μήλα. Τα αφαιρείς και τα σκουπίζεις με ένα χαρτί.
- Αφήνεις τα μήλα στην άκρη και μόλις έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, περνάς από το κέντρο τα ξυλάκια τους.
- Απλώνεις τα μήλα σου σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε μία ζεστή κατσαρόλα, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, το σιρόπι καλαμποκιού και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σου και σταματήσεις το ανακάτεμα, αφήνεις το σιρόπι να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Απομακρύνεις το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μεταφέρεις το σιρόπι σου σε δύο κρύα ποτήρια και αρχίζεις να “περνάς” τα μήλα σου.
- Μεταφέρεις τα καραμελωμένα μήλα στο αντικολλητικό χαρτί, περιμένεις 10 λεπτά και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ