Συνταγή για καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

50 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παραδοσιακή αλλά με σοκολάτα που λατρεύουν τα παιδιά, η καρυδόπιτα συνοδεύεται υπέροχα με τον καφέ ενώ είναι η τέλεια ιδέα για επιδόρπιο με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι στο πλάι. 

Συστατικά

  • 250 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα

Για το γλάσο

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
  • Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις
  • Ρίχνεις τα καρύδια
  • Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα
  • Το αφήνεις να ψηθείς για 40-45 περίπου λεπτά
  • Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμη βύθισε μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν την αφαιρέσεις δεν έχεις υπολείμματα η καρυδόπιτα είναι έτοιμη
  • Την βγάζεις από το φούρνο και από την φόρμα, την βάζεις σε μια πιατέλα και την αφήνεις να κρυώσει

Γλάσο

  • Λιώνεις την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν το απλώσεις στην καρυδόπιτα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164