Κατακόκκινο και λαχταριστό, το κέικ αυτό ξέρει πώς να ανταμείψει τον ουρανίσκο σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι
- 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 70 γρ. χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 1/2 φλιτζάνι πεκάν, κομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις απαλά μία φόρμα κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Ανακατεύεις, προσθέτοντας το βουτυρόγαλα, το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, όσο προσθέτεις τη σόδα μαγειρικής και το αλεύρι. Προσθέτεις τελευταίο το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου και μόλις συμβεί αυτό, το περιχύνεις στη φόρμα κέικ.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, αναμειγνύεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Ρίχνεις τα διαλυμένα πεκάν και τοποθετείς τον αφρό που θα έχει σχηματιστεί στην κορυφή.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ