Ένα κέικ με κακάο και πορτοκάλι που θα φτιάξεις πανεύκολα. Συνοδεύεται τέλεια τόσο με τον πρωινό σου καφέ όσο και τα απογεύματα με κρύο όπως θα είναι το σημερινό μπορείς να το απολαύσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 220 γρ. ηλιέλαιο ή φυτική μαργαρίνη
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. baking powder
- 4 κ.σ. κακάο
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ χειρός ανακάτεψε την ζάχαρη με τα αυγά.
- Αφού γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.
- Το τοποθετείς σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζει το κέικ να ψηθεί για 50 λεπτά περίπου.
- Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμο μπορείς να το τρυπήσεις με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι. Αν δεν αφήνει υπολείμματα σημαίνει πως μπορείς να το βγάλεις από το φούρνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ