Όπως ακριβώς το διάβασες! Ο καρπός που συντροφεύει ονειρικά τις χαμηλές θερμοκρασίες μεταμορφώνεται σε ένα αφράτο, ζεστό κέικ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
- 4 αυγά
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο (από γλυκό κάστανο)
- 20 κάστανα, βρασμένα καλά και καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη Light
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ και χτύπησε να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε ένα, ένα τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα
- Στο μεταξύ βάλε το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και να γίνουν ένα σιρόπι. Ανάμειξέ το όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο.
- Πρόσθεσε στα αυγά σου το κάστανο, το σιρόπι (αφού κρυώσει καλά) και το αλεύρι σιγά, σιγά να το τραβήξει.
- Γύρισε σε φόρμα του κέικ και ψήσε στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ