Ένα αφράτο κέικ με καλοκαιρινή γεύση από… κολοκυθάκια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 3/4 κουτ. του γλυκού baking soda
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 3 μεγάλα αβγά
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλείφεις με λίγο λάδι μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder, την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το κολοκύθι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτεις το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο.
- Ενώνεις το μείγμα αλευριού με εκείνο του κολοκυθιού και ανακατεύεις καλά τα υλικά.
- Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα, ψήνεις για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ