Το φρούτο, που αυτή την εποχή έχει την καλύτερη του γεύση και δεν λείπει από τον πάγκο της κουζίνας, μετατρέπεται σε ένα ζουμερό και αρκετά ελαφρύ κέικ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 4 μανταρίνια, καλά καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. της σούπας χυμός μανταρινιού
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις τα μανταρίνια από τα κουκούτσια τους και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τα μανταρίνια, μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
- Προσθέτεις τα αβγά και τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα σου, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις για ένα λεπτό με μία κουτάλα.
- Αρχίζεις να ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και μετά το baking powder.
- Αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχεις αλευρώσει πρώτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Αφαιρείς από το φούρνο και το περιχύνεις με τον χυμό μανταρινιών.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ