Η κανέλα χαρίζει στο κέικ υπέροχο άρωμα και μια πικάντικη πινελιά. Το μέλι όλη του τη γλύκα. Σήμερα θα τα συνδυάσεις για να φτιάξεις το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 220γρ βούτυρο
- 200γρ μέλι
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Για το γλάσο θα χρειαστείς
- 1 /2 φλιτζάνι μέλι
- 1 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C
- Βουτυρώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ανακατεύεις καλά
- Χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο με τα αυγά ένα-ένα και τα χτυπάς
- Προσθέτεις τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
- Ρίχνεις το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Ρίχνεις το μείγμα από το μίξερ στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις καλά
- Το βάζεις στη φόρμα και ψήνεις το κέικ για 1 περίπου ώρα
- Το αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις το μέλι και το βούτυρο και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά
- Το αποσύρεις από την εστία και το ρίχνουμε στο κέικ με ένα μεγάλο κουτάλι.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ