Συνταγή για κέικ με κράμπλ μήλου

1 ώρα και 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μπορεί να τρελαίνεσαι για την μηλόπιτα, αυτό το κέικ, όμως, συνδυάζει τα κλασικά μήλα με το λατρεμένο crumble, δίνοντας του την απαραίτητη τραγανότητα.

Συστατικά

  • 2 κουτ. του γλυκού βούτυρο ανάλατο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 3/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Για το crumble: 1 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, αλεσμένοι
  • 1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. του γλυκού βούτυρο ανάλατο
  • Τα υγρά στοιχεία του κέικ: 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μήλα, κομμένα σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά σε στρογγυλή φόρμα.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το θαλασσινό αλάτι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα υλικά σου για το crumble, μέχρι να δημιουργηθεί η υφή που θέλεις να έχεις.
  • Σε ένα τρίτο μπολ, αναμειγνύεις αρχικά τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτεις το αβγό και ενώνεις για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με το δεύτερο αβγό. Προσθέτεις το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς με έναν αβγοδάρτη, ενοποιείς με το μείγμα από το πρώτο μπολ και ομογενοποιείς.
  • Καθαρίζεις τα μήλα σου και τα κόβεις σε μικρά κυβάκια. Τα προσθέτεις στο μείγμα του τελευταίου μπολ και ανακατεύεις.
  • Περιχύνεις στη βάση της φόρμας το 1/2 του τελικού σου μείγματος και από πάνω το 1/2 του μείγματος με crumble. Επαναλαμβάνεις με την ίδια σειρά και στρώνεις ομοιόμορφα το μείγμα crumble.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 25 λεπτά και μοιράζεις σε κομμάτια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164