Νηστίσιμο αλλά και vegan το κέικ με πετιμέζι είναι γλυκό μεν αλλά όχι απαγορευμένο αν προσέχεις τη διατροφή σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. μαργαρίνη light
- 10 γαρίφαλα
- 1 κ.γκ. κανέλα
- 2 πορτοκάλια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
- 1 κ.σ. σόδα
- 2 φλιτζάνια πετιμέζι
- 1 σφηνάκι λικέρ εσπεριδοειδών
- 3 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 φλιτζάνια βρόμη
- 2 κ.σ. baking powder.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180oC
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις 1 ποτήρι νερό με τα γαρίφαλα και τα αφήνεις να βράσουν
- Τα σουρώνεις και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
- Ανακατεύεις τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τη μαργαρίνη με το πετιμέζι, το αρωματισμένο νερό, το λικέρ και το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα
- Τα χτυπάς καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Σε ένα μπολ τρίβεις τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτεις το αλεύρι και το baking powder
- Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις σιγά – σιγά τα υγρά
- Αλείφεις με βούτυρο τη φόρμα και την πασπαλίζεις με το σουσάμι και τη ζάχαρη
- Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις το κέικ για 50 περίπου λεπτά.
- Περιμένεις να κρυώσει πριν το βγάλεις από τη φόρμα.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ