Ψάχνεις τρόπους να εντάξεις τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σου; Αν ναι, τότε αυτό το κέικ με πορτοκάλι θα γίνει το αγαπημένο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα, με λίγα λιπαρά
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι αλεσμένοι ξηροί καρποί
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού στέβια
- Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αβγά.
- Προσθέτεις αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
- Ανακατεύεις προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
- Ψεκάζεις ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ