Συνταγή για κέικ πορτοκαλιού με ξηρούς καρπούς

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ψάχνεις τρόπους να εντάξεις τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σου; Αν ναι, τότε αυτό το κέικ με πορτοκάλι θα γίνει το αγαπημένο σου. 

Συστατικά

  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα, με λίγα λιπαρά
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι αλεσμένοι ξηροί καρποί
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού στέβια
  • Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  • Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αβγά.
  • Προσθέτεις αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
  • Ανακατεύεις προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
  • Ψεκάζεις ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  • Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164