Ψάχνεις τρόπους να εντάξεις τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σου; Αν ναι, τότε αυτό το κέικ με πορτοκάλι θα γίνει το αγαπημένο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα, με λίγα λιπαρά
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι αλεσμένοι ξηροί καρποί
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού στέβια
- Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αβγά.
- Προσθέτεις αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
- Ανακατεύεις προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
- Ψεκάζεις ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ