Πόσο απολαυστικό μπορεί να γίνει ένα κέικ που συνδυάζει σοκολάτα και αχλάδι; Η απάντηση μας “πολύ”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 2 κουτ. της σούπας baking powder
- 1/2 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρέματος
- 1/2 κουτ. της σούπας κάρδαμο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 1 αβγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 του φλιτζανιού γάλα
- 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 3 μεγάλα αχλάδια, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Αλευρώνεις απαλά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος και τον κάρδαμο.
- Σε ένα άλλο μπολ, λιώνεις αρχικά το βούτυρο με μία σπάτουλα, προσθέτεις τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάς με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτεις το αβγό και χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου. Έπειτα, προσθέτεις τη σοκολάτα και τα δύο από τα τρία αχλάδια, κομμένα. Χτυπάς σε μέτρια ένταση.
- Περιχύνεις το μείγμα σου στη φόρμα και τοποθετείς σε δύο σημεία το ένα αχλάδι που δεν έχει λιώσει.
- Ψήνεις για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ