Το μωσαϊκό είναι το γλυκό που ταιριάζει πολύ στα γιορτινά τραπέζια κι αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά θα το φτιάξεις με κάστανα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
- 50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
- 150 γρ. κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα
- 40 γρ. αποξηραμένα cranberries
Kαραμελωμένα κάστανα
- 40 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. κάστανα γλασέ, χοντροκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζεις σε ένα ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο
- Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά
- Τα αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα cranberries ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν
- Αδειάζεις το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της μέρη
- Διπλώνεις τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζεις τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες
- Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Μόλις πάρει μία βράση προσθέτεις τα κάστανα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Βγάζεις τον κορμό από την κατάψυξη και τον τοποθετείς στη συντήρηση
- Τον αφαιρείς μαζί με τη λαδόκολλα από τη φόρμα και τον βάζεις σε ξύλο κοπής
- Βγάζεις με προσοχή τη λαδόκολλα και τον κόβεις
- Σερβίρεις απλώνοντας από πάνω ή στο πλάι τα καραμελωμένα κάστανα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ