Συνταγή για κουλουράκια κανέλας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα κουλουράκια είναι το τέλειο σνακ για εσένα στο γραφείο και τα παιδιά στο σχολείο. Και με μυρωδάτη κανέλα είναι τα ωραιότερα. 

Συστατικά

  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύεις
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει αφρό
  • Προσθέτεις το μείγμα με το πορτοκάλι στο πρώτο μπολ και ανακατεύεις
  • Ρίχνεις την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα από το πορτοκάλι
  • Ζυμώνεις με το χέρι απαλά ώστε να ανακατευτούν τα υλικά
  • Μ’ ένα πλάστη ανοίγεις  τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια

Κεντρική photo: iStock

  • Χρησιμοποιείς ένα κουπ πατ για να δώσεις το σχέδιο που θέλεις ή τα κάνεις στρογγυλά με τα χέρια
  • Απλώνεις σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείς τα κουλουράκια το ένα δίπλα στο άλλο με μικρή απόσταση
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνεις στον αέρα για 10-15 λεπτά
  • Μπορείς να ρίξεις από πάνω ζάχαρη πριν τα βάλεις στο φούρνο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164