Το κραμπλ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φθινοπωρινά γλυκά και ταυτισμένο με το μήλο. Σήμερα, ετοιμάζουμε μία ελαφρώς “πειραγμένη” συνταγή με cranberries. Θα τη λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία φρέσκα cranberries
- 2 μήλα, καλά καθαρισμένα και κομμένα
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 1/4 του φλιτζανιού ξηροί καρποί
- 1 1/4 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 αβγό
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
- Λίγη κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί.
- Καθαρίζεις τα φρούτα σου και κόβεις τα μήλα σε ροδέλες, λίγο πιο χοντρές από το συνηθισμένο.
- Σε ένα ταψί, απλώνεις τα μήλα, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries. Ρίχνεις την κανέλα και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς το αλεύρι, το baking powder, το αβγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει την υφή ενός σφουγγαριού και είναι πομπώδης. Περιχύνεις το μείγμα σου πάνω από τις τροφές στο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει τραγανή υφή.
- Αφήνεις για 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ