Συνταγή για κρέμα καραμελέ

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα η κρέμα καραμελέ είναι τέλεια ιδέα για το καλοκαίρι. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αβγά
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για το σιρόπι).

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 1 κουτ. της σούπας νερό, μέχρι να σχηματιστεί το σιρόπι σου. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις καραμελώσει απομακρύνεις από τη φωτιά.
  • Μοιράζεις το μείγμα σου σε μικρά φορμάκια.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να “δέσουν”.
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, βάζεις το γάλα να βράσει και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτεις το μείγμα από το παραπάνω μπολ, ανακατεύοντας σταθερά.
  • Περιχύνεις το μείγμα σου στα ίδια μικρά φορμάκια.
  • Σε ένα βαθύ ταψί, βάζεις νερό, μέχρι το ύψος που φτάνουν τα φορμάκια σου και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
  • Απολαμβάνεις, αφήνοντας πρώτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164