Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα η κρέμα καραμελέ είναι τέλεια ιδέα για το καλοκαίρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 4 αβγά
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για το σιρόπι).
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 1 κουτ. της σούπας νερό, μέχρι να σχηματιστεί το σιρόπι σου. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις καραμελώσει απομακρύνεις από τη φωτιά.
- Μοιράζεις το μείγμα σου σε μικρά φορμάκια.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να “δέσουν”.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, βάζεις το γάλα να βράσει και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτεις το μείγμα από το παραπάνω μπολ, ανακατεύοντας σταθερά.
- Περιχύνεις το μείγμα σου στα ίδια μικρά φορμάκια.
- Σε ένα βαθύ ταψί, βάζεις νερό, μέχρι το ύψος που φτάνουν τα φορμάκια σου και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
- Απολαμβάνεις, αφήνοντας πρώτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ