Συνταγή για light ντόνατ με ζάχαρη άχνη

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η συνταγή είναι για εσένα που θες το γλυκάκι σου, αλλά προσέχεις τη σιλουέτα σου. Τα ντόνατ “μπαίνουν” στο φούρνο και από εκεί κατευθείαν στον ουρανίσκο σου. 

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα μήλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ραντίζεις με ελαιόλαδο 10 φόρμες για ντόνατ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις το βούτυρο και το αναμειγνύεις το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την μαρμελάδα μήλου και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  • Ενώνεις τα δύο σου μείγματα σταδιακά και ανακατεύεις για να ετοιμάσεις το τελικό σου.
  • Μοιράζεις την τελική σου ζύμη στις 10 φόρμες και ψήνεις για 10 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164