Το λικέρ δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι της μαμάς και της γιαγιάς σου κι αν θέλεις να ακολουθήσεις την παράδοση θα φτιάξεις το ωραιότερο με μανταρίνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεφλουδίζεις τα μανταρίνια
- Με ένα μαχαίρι τα τρυπάς και τα βάζεις μαζί με τις φλούδες, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τη βότκα σε ένα βάζο που σφραγίζει
- Τοποθετείς το βάζο σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος για 1 μήνα.
- Κάθε εβδομάδα ανακινείς το βάζο 1-2 φορές την ημέρα
- 1 μήνα μετά το λικέρ είναι έτοιμο
- Το σουρώνεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι που κλείνει και το κρατάς σε δροσερό μέρος.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ