Μία κατακόκκινη πανδαισία αρωμάτων και ανοιξιάτικης γεύσης στην κουζίνα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φράουλες
- 750 γρ. λευκή ζάχαρη
- Χυμός ενός λεμονιού
- Ένα μικρό κυβάκι βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις με χλιαρό νερό τις φράουλες και τις σκουπίζεις με ένα χαρτί. Με ένα μαχαίρι, αφαιρείς το κοτσανάκι.
- Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα μπολάκι και ρίξε απαλά τη ζάχαρη. Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 12 ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις τη φράουλα με το χυμό λεμονιού. Με μία ξύλινη σπάτουλα, αφαιρείς τη φράουλα που κολλάει στα τοιχώματα.
- Όταν παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης, αυξάνεις τη φωτιά, για να αρχίσει η μαρμελάδα να βράζει.
- Βράζεις για περίπου 10 λεπτά και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά, απομακρύνοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφαιρείς τυχόν υπολείμματα που υπάρχουν στην επιφάνεια και ανακατεύεις απαλά με μία κουτάλα.
- Προσθέτεις μία κουταλιά βούτυρο, ανακατεύεις και τελειοποιείς τη μαρμελάδα σου.
- Άφησε την μαρμελάδα για 15 λεπτά, προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολάκι και είτε απολαμβάνεις στη στιγμή, είτε το κρατάς σε ένα ντουλάπι της κουζίνας σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ