Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Σήμερα, το μετατρέπουμε στην πιο χορταστική μαρμελάδα, ιδανική για τα θερινά πρωινά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 20 γρ. πηκτίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ξεφλουδίζεις το καρπούζι σου, κρατώντας μόνο τη σάρκα του.
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις σε κυβάκια τη σάρκα του καρπουζιού και δημιουργείς έναν ομοιόμορφο πουρέ.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύεις τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα σου και προσέχοντας να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.
- Προσθέτεις σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια.
- Προσθέτεις την πηκτίνη και βράζεις για ακόμα 5 λεπτά.
- Μεταφέρεις την μαρμελάδα σου σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ