Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Σήμερα, το μετατρέπουμε στην πιο χορταστική μαρμελάδα, ιδανική για τα θερινά πρωινά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- Χυμός 1/2 λεμονιού
- 2-3 γαρύφαλλα
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 20 γρ. πηκτίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ξεφλουδίζεις το καρπούζι σου, κρατώντας μόνο τη σάρκα του.
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις σε κυβάκια τη σάρκα του καρπουζιού και δημιουργείς έναν ομοιόμορφο πουρέ.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύεις τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα σου και προσέχοντας να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.
- Προσθέτεις σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια.
- Προσθέτεις την πηκτίνη και βράζεις για ακόμα 5 λεπτά.
- Μεταφέρεις την μαρμελάδα σου σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ