Η μαρμελάδα κεράσι είναι λαχταριστή και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τη φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κεράσια, χωρίς κουκούτσι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά αφαιρείς τα κουκούτσια από τα κεράσια
- Τα βάζεις σε ένα μπλέντερ και αρχίζεις να τα χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα, προκειμένου να κοπούν σε μικρά κομμάτια, και όχι να λιώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύεις το μείγμα κερασιών, με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις τα υλικά και τη ζάχαρη, για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνεις τη φωτιά και με κλειστό καπάκι αφήνεις να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Μέσα στο διάστημα αυτό, ρίξε κλεφτές ματιές και ανακάτεψε μερικές φορές, προκειμένου να μη γίνει πολύ νερουλό.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά και αφήνεις τη μαρμελάδα να κρυώσει και να πήξει τελείως.
- Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια, τα οποία κλείνουν αεροστεγώς.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ