Τα κυδώνια είναι φρούτα εποχής και μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα που θα απολαμβάνεις για αρκετούς μήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια φυσική.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα κυδώνια
- Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείς με το πιρούνι
- Σχίζεις με το μαχαίρι τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος παίρνεις το εσωτερικό της και το ρίχνεις στον πολτό των κυδωνιών
- Προσθέτεις στον πολτό τη ζάχαρη ανακατεύεις καλά και τον ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα να βράσει για 40 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
- Μόλις πάρει χρώμα και πήξει προσθέτεις το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα και το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμη
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και μπορείς να τη μοιράσεις σε βάζα που σφραγίζουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ