Τα μανταρίνια είναι φρούτα εποχής και με αυτά μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου μισή ώρα
- Τα στραγγίζεις καλά και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
- Τα κόβεις στη μέση, αφαιρείς τα κουκούτσια και ρίχνεις στο multi
- Χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Προσθέτεις τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζεις το βράσιμο για 20 περίπου λεπτά ακόμη ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα
- Μόλις σφίξει η μαρμελάδα ρίχνεις το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμη
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία
- Αφήνεις την μαρμελάδα να κρυώσει και την μοιράζεις σε αποστειρωμένα βάζα.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ