Μία πολύ εύκολη συνταγή για να γλυκάνεις τον ουρανίσκο σου και να αξιοποιήσεις τα μανταρίνια που βγαίνουν εκτός εποχής αρκετά σύντομα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μανταρίνια
- Χυμός ενός λεμονιού
- 600 γρ. ζάχαρη
- νερό για την κατσαρόλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις τα μανταρίνια σου. Στη συνέχεια, τα καθαρίζεις, τα κόβεις προσεκτικά στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια.
- Βάζεις τα μανταρίνια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνεις εκεί για όλο το βράδυ.
- Την επομένη, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζεις τα μανταρίνια σου για 20 λεπτά.
- Μεταφέρεις τα βρασμένα μανταρίνια σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή και τα λιώνεις.
- Βράζεις το μείγμα σου σε μία κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
- Δένεις το μείγμα σου και μεταφέρεις τη μαρμελάδα σε αεροστεγή βαζάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ