Τα πορτοκάλια είναι στην εποχή τους και εκτός από δροσερό χυμό μπορείς να φτιάξεις λαχταριστή μαρμελάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
- Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά.
- Τα βγάζεις και γεμίζεις πάλι την κατσαρόλα με νερό
- Όταν βράσει ρίχνεις και πάλι τα φρούτα μέσα
- Επαναλαμβάνεις μία ακόμη φορά.
- Κόβεις τα πορτοκάλια στη μέση και τα καθαρίζεις από τα κουκούτσια
- Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς
- Βάζεις στην κατσαρόλα το νερό κα προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλα
- Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει για μισή περίπου ώρα σε μέτρια μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει
- Λίγο πριν σβήσεις το μάτι προσθέτεις το χυμό λεμονιού
- Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά
- Αφήνεις τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζεις τα βάζα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ