Τα ροδάκινα είναι φρούτα εποχής και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξεις λαχταριστή μαρμελάδα που συντηρείται για μήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Κρατάς στην άκρη 10 κουκούτσια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθετείς τα κουκούτσια σε μία πετσέτα και τα σπας με γουδοχέρι
- Κρατάς το εσωτερικό τους που μοιάζει με αμύγδαλο
- Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ροδάκινα και τη ζάχαρη και τα βράζεις για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα
- Αφαιρείς τον αφρό που συγκεντρώνεται
- Μόλις δεν έχει πλέον αφρό ρίχνεις το εσωτερικό από τα κουκούτσια
- Ανακατεύεις και περιμένεις να πήξει η μαρμελάδα
- Προσθέτεις τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύεις και την αφήνεις να βράσεις για 2 λεπτά ακόμη πριν την αφαιρέσεις από την εστία
- Την μοιράζεις σε γυάλινα βάζα φροντίζοντας να τα γεμίσεις μέχρι επάνω
- Γυρίζεις τα βαζάκια ανάποδα και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα
- Μέχρι να την ανοίξεις τη διατηρείς σε δροσερό σημείο που δεν το βλέπει ο ήλιος.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ