Το σταφύλι είναι φρούτο της εποχής και μπορείς να φτιάξεις την ωραιότερη μαρμελάδα, τέλεια για το πρωινό σου τους επόμενους μήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά σταφύλι κόκκινο ή πράσινο πολύ καλά πλυμένο και χωρίς κουκούτσια
- 5 γρ. φλούδα από λεμόνι
- 5 γρ. φλούδα από lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις τα σταφύλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 90 περίπου λεπτά
- Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Λίγο πριν τελειώσει προσθέτεις 2 κ.σ. χυμό από λεμόνι που έχεις σουρώσει, μια φλούδα από λεμόνι και μια φλούδα από lime
- Τα αφήνεις να βράσουν για 20 ακόμη λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Αφαιρείς τις φλούδες από την κατσαρόλα και βάζεις τα σταφύλια στο multi
- Χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν και ρίχνεις την μαρμελάδα και πάλι στην κατσαρόλα
- Την βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα
-
Τη μοιράζεις σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.
- Τη διατηρείς σε δροσερό μέρος μέχρι να την ανοίξεις και στη συνέχεια στο ψυγείο.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ