Συνταγή για μαρμελάδα σταφύλι – Και το καλύτερο; Δεν έχει ζάχαρη

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το σταφύλι είναι φρούτο της εποχής και μπορείς να φτιάξεις την ωραιότερη μαρμελάδα, τέλεια για το πρωινό σου τους επόμενους μήνες. 

Συστατικά

  • 2 κιλά σταφύλι κόκκινο ή πράσινο πολύ καλά πλυμένο και χωρίς κουκούτσια
  • 5 γρ. φλούδα από λεμόνι
  • 5 γρ. φλούδα από lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις τα σταφύλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρίς νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 90 περίπου λεπτά
  • Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Λίγο πριν τελειώσει προσθέτεις 2 κ.σ. χυμό από λεμόνι που έχεις σουρώσει, μια φλούδα από λεμόνι και μια φλούδα από lime
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 20 ακόμη λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Αφαιρείς τις φλούδες από την κατσαρόλα και βάζεις τα σταφύλια στο multi
  • Χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν και ρίχνεις την μαρμελάδα και πάλι στην κατσαρόλα
  • Την βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα
  •  

    Τη μοιράζεις σε βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

  • Τη διατηρείς σε δροσερό μέρος μέχρι να την ανοίξεις και στη συνέχεια στο ψυγείο.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164