Ένα δροσιστικό γλυκάκι που ετοιμάζεις με μεγάλη ευκολία και απολαμβάνεις με όλη σου την καρδιά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κουτ. της σούπας ανάλατο
- 1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζάνι φρέσκα blueberries
- 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις απαλά ένα ταψάκι.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις την φρυγανιά, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύεις μέχρι η φρυγανιά να γίνει υγρή.
- Μεταφέρεις το ενοποιημένο μείγμα στο ταψάκι, το απλώνεις και το ψήνεις για 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύεις το ζαχαρούχο γάλα και τα αβγά. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ξύσμα. Ενοποιείς. Προσθέτεις τα cranberries, μόλις δέσει.
- Περιχύνεις τη γέμιση στην ψημένη βάση και ψήνεις για 15 λεπτά στο φούρνο.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μικρές μπάρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ