Αυτή η συνταγή ακροβατεί ανάμεσα στην κλασική μπάρα και το αφράτο κέικ. Το στοιχείο που το ισορροπεί δεν είναι άλλο από το λεμόνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- Χυμός από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το λιωμένο βούτυρο, τα δύο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μισό φλιτζάνι λευκής ζάχαρης.
- Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα ορθογώνιο ταψί και ψήνεις στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύεις το 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την υπόλοιπη λευκή ζάχαρη. Ανακατεύεις, προσθέτοντας παράλληλα το αβγό και το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνεις το μείγμα πάνω από την ψημένη βάση και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά στο φούρνο.
- Αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μοιράζεις σε μερίδες, αχνίζεις με λίγη άχνη ζάχαρη και το απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ