Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο. Θα το έχεις πάντα και παντού μαζί σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι ανάλατους ξηρούς καρπούς
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 18 θήκες για muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα μαγειρέματος, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ένα μικρό μπολ, διαλύεις δύο μπανάνες και μόλις γίνουν πολτός προσθέτεις τους μισούς ξηρούς καρπούς.
- Σε ένα τρίτο μεγάλο μπολ, διαλύεις αρχικά τις άλλες δύο μπανάνες. Προσθέτεις την καστανή και την άχνη ζάχαρη και χτυπάς με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά. Συμπληρώνεις με λίγο βούτυρο, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το μείγμα από το μικρό μπολ και εκείνο από το μεγάλο. Χτυπάς με το μίξερ, για να δημιουργηθεί το τελικό μείγμα.
- Περιχύνεις το τελικό μείγμα στις φόρμες για pancakes και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 16 – 17 λεπτά. Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ