Συνταγή για νηστίσιμο στρούντελ μήλου

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με καταγωγή από τη Γερμανία, το στρούντελ είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους να απολαύσεις τα μήλα που σου έχουν περισσέψει. Με αυτή τη συνταγή γίνεται και άκρως νηστίσιμος!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού
  • 2 μήλα τριμμένα ή ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ξερά
  • 1/4  του φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα + λίγη ακόμη για πασπάλισμα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη, λιωμένη
  • Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις απαλά την ψίχα, το μήλο, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κονιάκ, την κανέλα και το αλάτι.
  • Αλείφεις κάθε φύλλο με μαργαρίνη και τα τοποθετηθείς το ένα πάνω στο άλλο.
  • Απλώνεις τη γέμιση στο τελευταίο. Με προσοχή, κάνεις τα φύλλα ρολό ξεκινώντας από τη στενή πλευρά.
  • Κλείνεις τις άκρες και βάζεις το στρούντελ σου σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνεις μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 λεπτά.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα και μοιράζεις σε μερίδες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164