Συνταγή για παγωτό ροδάκινο

7 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το ροδάκινο είναι φρούτο εποχής κι εσύ μπορείς να φτιάξεις το πιο λαχταριστό παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά και όχι μόνο. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ροδάκινα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κούπες πλήρη κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις τα ροδάκινα στο μπλέντερ και προσθέτεις τον χυμό λεμονιού κρατώντας 1-2 για το τέλος
  • Ανακατεύεις μέχρι να πολτοποιηθούν και ρίχνεις το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Αφήνεις το μείγμα στην άκρη και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος για 4 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το μείγμα με τα ροδάκινα και ανακατεύεις απαλά με την σπάτουλα.
  • Βάζεις το μισό μείγμα σε μία φόρμα που έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί ψησίματος βάζεις μερικά κομμάτια ροδάκινα και απλώνεις το υπόλοιπο μείγμα
  • Το σκεπάζεις και το βάζεις στην κατάψυξη για 6-7 ώρες
  • Αφήνεις το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου 20  περίπου λεπτά και σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164