Συνταγή για παγωτό σάντουιτς

2 ώρες και 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό – και δροσιστικό – παγωτό. Κάθε σου μπουκιά είναι μία νότα ευχαρίστησης και καλοκαιρινής απόλαυσης. Δες πώς θα το φτιάξεις!

Συστατικά

Για το παγωτό:

  • 2 φλ. τρίμμα καρύδας
  • 3 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλ. ψημένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Για το μπισκότο:
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. και 1 κουτ. της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη:
  • 1/3 φλ. κομματάκια κουβερτούρας
  • 2 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το παγωτό, συνδύασε το τρίμμα καρύδας και το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα με μέτρια υψηλή θερμότητα.
  • Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
  • Στη συνέχεια αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Έπειτα τοποθέτησε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίξε το μέσα σε ένα μίξερ και χτύπησέ το με τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Όταν θα έχει πάρει μια κρεμώδη υφή τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψε το με τα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας.
  • Για τα μπισκότα, χτύπησε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με μεσαία ταχύτητα και χτύπησέ μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και τη βανίλια.
  • Μείωσε την ταχύτητα στο χαμηλό και πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα αλευριού.
  • Μόλις είναι έτοιμο, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάλε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Πλάσε 24 μπισκότα και ψήσε τα για 8 λεπτά.
  • Έπειτα, άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας.
  • Φτιάξε τα σάντουιτς απλώνοντας το παγωτό ανάμεσα στα μπισκότα.
  • Περιχύνεις από πάνω την κουβερτούρα και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164