Η πανακακότα είναι ελαφριά, δροσερή και κατάλληλη για μετά το Πασχαλινό γεύμα. Θα τη συνδυάσεις με σιρόπι από φρέσκιες φράουλες που είναι η εποχή τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το σιρόπι φράουλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζεις τη ζελατίνη
- Βάζεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη
- Προσθέτεις τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά
- Στύβεις καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα διαλύεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά
- Μοιράζεις την κρέμα σε μικρές γυάλινες φόρμες τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξουν.
- Λίγο πριν σερβίρεις απλώνεις από πάνω 2 κ.σ. από το σιρόπι φράουλας που έχεις στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ