Μία ελαφρά πειραγμένη πανακότα με τη δροσερή νότα πορτοκαλιού να την κάνει ακόμα πιο εθιστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
- 4 κουτ. της σούπας σιρόπι Αγαύης
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κουτ. της σούπας σιρόπι Αγαύης
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 κλωνάρι κανέλα
- 4 φύλλα μέντας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμειγνύεις το χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι Αγαύης. Βράζεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Γεμίζεις δύο γυάλινα ποτήρια με το μείγμα σου μέχρι τη μέση, τα σκεπάζεις με μία μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα και διαλύεις μέσα σε αυτό το υπόλοιπο σιρόπι Αγαύης. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζεις σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά και αφήνεις σε κλειστό μάτι για 10 λεπτά.
- Αναμειγνύεις στα ποτήρια με τον χυμό πορτοκαλιού και μεταφέρεις στο ψυγείο για 40 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ