Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Θρεπτικό και πεντανόστιμο το ρυζόγαλο είναι το πιο “μαμαδίστικο” γλυκό που θα φτιάξεις πανεύκολα και με την παραδοσιακή συνταγή.  

Συστατικά

  • 1 φλ.ρύζι γλασέ
  • 4 φλ. νερό
  • 500ml γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • κανέλα τριμμένη
  • αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και προσθέτεις το ρύζι και το αλάτι
  • Το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Σε ένα ποτήρι ρίχνεις το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στην κατσαρόλα
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα
  • Μόλις αρχίσει να πήζει το αφαιρείς από την εστία και το μοιράζεις σε μπολ ή μικρά ποτήρια
  • Πασπαλίζεις κανέλα και σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164