Συνταγή για ψητά αχλάδια με ξηρούς καρπούς και σταφίδες

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα αχλάδια είμαι φρούτο εποχής και μπορείς εκτός από ωμά να τα απολαύσεις ψητά με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Ένα επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου το weekend. 

Συστατικά

  • 4-5 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και χωρίς τα κουκούτσια στη μέση που αφαιρείς με ένα μικρό κουτάλι
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/4 κούπας μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βουτυρώνεις ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετείς τα αχλάδια στο σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω
  • Ρίχνεις από πάνω την κανέλα και γεμίζω το κέντρο κάθε αχλαδιού με τους ξηρούς καρπούς και σταφίδες
  • Αν σου περισσέψουν τα ρίχνεις γύρω από τα αχλάδια
  • Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά
  • Στα 15 λεπτά ανοίγεις το φούρνο και ρίχνεις πάνω από τα αχλάδια το σιρόπι που υπάρχει στο σκεύος.
  • Τα σερβίρεις με παγωτό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164