Συνταγή για ψητά αχλάδια με σταφίδες

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα αχλάδια είναι φρούτο της εποχής και θα φτιάξεις με αυτά το ωραιότερο γλύκισμα. 

Συστατικά

  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Κόβεις τα αχλάδια στη μέση χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα και βγάζεις με ένα μικρό κουτάλι τα κουκούτσια
  • Τα τοποθετείς στο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω
  • Ρίχνεις από πάνω την κανέλα και τα γεμίζεις με καρύδια και σταφίδες
  • Αν σου περισσέψουν υλικά τα τοποθετείς μέσα στο σκεύος
  • Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα ψήνεις για μισή περίπου ώρα μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν.
  • Στα 15 περίπου λεπτά ανοίγεις το φούρνο και απλώνεις προσεχτικά πάνω από τα αχλάδια το σιρόπι από το σκεύος.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164